در ادامه مقالات مردان کتاب این بار با جورج اورول آشنا می شویم:
جورج اورول متفکر انگلیسی بود که در سال ۱۹۵۰ درگذشت و ادبیات را برای هدف نهاییاش به کار گرفت: تلاش برای بهتر کردن دنیا.
اورول به معنای واقعی نویسندهای سیاسی بود. با هنرش میخواست رئوفتر، عادلتر و عاقلتر شویم. در سال ۱۹۴۶ یک سال پس از انتشار داستان مشخصاً محبوبش، یعنی مزرعه حیوانات، مقالهای نوشت با عنوان «چرا مینویسم.» مقالهای که رویکرد او را کاملا روشن کرد.
اورول در سال ۱۹۰۳ در هند به دنیا آمد. که آن موقع در اشغال امپراتوری بریتانیا بود. والدیناش کارمند و نزدیک خط فقر بودند. آنها جنگیدند تا او بتواند تحصیلات آبرومند انگلیسی طبقه متوسط پیدا کند و امیدوار بودند دکتر یا وکیل شود. در هشت سالگی او را به یک مدرسه فلجکننده انگلیسی فرستادند با یک جو خبیثانه و از آنجا برای کالج ایتون بورسیه شد. ولی علیه ارزشها و روح مدارس خصوصی انگلستان شورش کرد. هیچوقت دانشگاه نرفت و بعد از دوره کوتاهی پلیس امپراتوری شدن در برمه به کسوت عجیب روشنفکر ادبی مادامالعمر درآمد. در کتابفروشی کاری گرفت، برای دیگران نقد ادبی نوشت و نهایتا کتابهای خودش را نوشت.
سفر اورول به زندگی معمولی در بهار ۱۹۲۸ شروع شد. امتیازات طبقه خودش را رها کرد و در یک سری مشاغل پست در پایتختهای فرانسه و انگلسی مشغول شد. تجربههایی که بعدا در کتاب آس و پاس در لندن و پاریس در ۱۹۳۳ نقل کرد. کتاب پر است از تصاویر محبتآمیز زندگی پشت صحنه هتلها و رستورانها. جو شادی از رفاقت، شوخطبعی و صمیمیت. ملغمهای از رختشورها، نظافتچیها، گارسونها و هر از گاهی روسپریها و ولگردها. این جنبهای از زندگی بود که اورول در کتاب واقع نگاری سفرش به معادن زغال شمال انگلستان بیشتر بررسی کرد: انتشار به سال ۱۹۳۷ به نام جاده ویگن پیر.
برخی از آثار مهم او:
مزرعه حیوانات اثر جورج اورول
مزرعه حیوانات خط داستانی درباره این است که انقلابها چطور صید زد انقلابها میشوند و به آرمانهای اولیه خود پشت میکنند. رمان کم و بیش روی مسیر انقلاب کبیر فرانسه، انقلابهای اروپا در ۱۸۴۸ و انقلاب روسیه در ۱۹۱۷ پیش میرود. ولی اگر این طوری تعریف کنیم جز چندتا آدم تحصلکرده دانشگاهی کسی کتاب را نمیخواند.
رمان ۱۹۸۴ اثر جورج اورول
اورول، بچه که بود رمانهای اچ جی ولز به ویژه ماشین زمان و جنگ دنیاها را دوست داشت. همانند ولز، اورول هم از زمانه خودش الهام گرفت و سعی کرد تصور کند رویدادها در دراز مدت به کجا میکشند.
اورول احتمالا موفقترین نویسنده انگلیسی زبان جدی در قرن ببستم است. و ابزارهایی به دست میدهد برای تصور اینکه نوشته در زمان خود ما باید چطوری باشد. نهایتا پیام جورج اورول همان است که در همه کتابهای دیکنز کشف کرده بود. و مقالهای هم درباره آن نوشت. پیام اینکه انسان باید انسانیتر رفتار کند. اشاره کرد که این هم میتواند کاملا یک کلیشه باشد و هم میتواند والاترین رهنمود در تمام طول عمر باشد.
برای داشتن کتابی موفق باید با گروهی حرفه ای همراه بود ما برای چاپ کتاب در کرج و پخش کتاب در کرج در قالب نمایشگاه کتاب در کرج اماده همکاری با شما هستیم.
نظرات (0)