Your short address
02100000000
09120000000

 سه کتاب سوزی در تاریخ ایران

در طول تاریخ کتاب ها نیز مورد ظلم قرار گرفته اند ، سوزانده شدن کتاب ها در بار ها اتفاق افتاده و ما در این مقاله به گوشه ای از این اتفاقات می پردازیم. چگونه می توان به حجم عظیم دانش که در تاریخ ایران در سه کتاب سوزی بزرگ از میان رفته فکر کرد و غرق در حسرت و اندوه نشد.

در نخستین فاجعه  به گزارش دینکرد که به زبان پهلوی میانه نگاشته شده است اسکندر تمام نسخ ها و کتابهای مغان را به جز آنان که در رابطه با پزشکی و ستاره شناسی بود سوزاند و باقی را به زبان یونان برگرداند و به کتابخانه اسکندریه منتقل ساخت.

در کتاب ارداویراف نامه که در قرن سوم میلادی نگاشته شده به نابودی تمام نسخ خطی که در کتابخانه پادشاه نگاهداری می شدند و همچنین اوستا و زند که تمام با جوهر طلا بر پوست گاو نگاشته بودند به دست اسکندراشاره شده است.
در قرن دهم میلادی باز در نوشته های ابوریحان بیرونی در بیان تاریخ ملل واقعه و تاثر بیرونی به دلیل از میان رفتن چنین گنجینه ارزشمند ضبط شده است.گزارشات تاریخی موجود موید آن است که  پس از آتش سوزی نخست آن گزیده ای که اسکندر ان را به اسکندریه منتقل ساخت گنجینه  ارزشمند بوده است.



هرمیپوس  فیلسوف یونان اهل اسمیرنا Smyrna در قرن ۳ پیش از میلاد به گفته پلینی بررسی بسیار دقیق بر روی متنهای زرتشتی انجام داده بود که به گفته او بیش از ۲ میلیون سطر و یا معادل ۸۰۰ رول بوده اند که نوشته هایی منتسب به مغان  بودند و در بخش مجزای در کتابخانه اسکندریه نگاهداری می شده اند. او معتقد بود که فلسفه و اندیشه های یونانیان ریشه در دانش و آیینهای مغان دارد.

در نهایت فاجعه بزرگ آتش سوزی کتابخانه اسکندریه توسط جولیوس سزار ، آن باقی مانده متون باقی مانده از ایران پیش از هجوم اسکندر را نیز نابود ساخت.

 

بنابر گزارش ابن خلدون در مقدمه ابن خلدون پس از فتح ایران توسط مسلمانان سعدبن ابی وقاص به عمر نامه می نویسد مجموعه ها عظیم از کتب خطی یافت شده اند و از او می خواهد تا به او بگوید با آنها چه باید کرد. عمر در پاسخ برای او می نویسد همه را در آب بریزید چرا که اگر حقیقتی در آنهاست ما بهتر از آن را داریم و اگر کفر و گمراهی در انهاست همان بهتر که همه نابود شوند. و چنین شد که همه کتابها یا در آب ریخته شد و یا طعمه آتش گردید.

این فقط گوشه ای از این اتفاقات ناگوار در تاریخ برای فرهنگ و کشور ما ایران بوده است و برای رسیدن به عمق این موضوعات باید بسیار بیشتر خواند و بررسی نمود ، اما نوشته های امروز ما بدون شک برای آیندگان حکم تاریخ را دارند ما با شما برای چاپ کتاب در کرج و همراهی برای  فروش کتاب در کرج دست یاری می دهیم با ما مرکز پخش کتاب صلاحی در ارتباط باشید.

 

 

 

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Attachments (0 / 1)
Share Your Location
Type the text presented in the image below

No items in cart

Today 394

Yesterday 322

Week 1051

Month 2393

All 1418022

?

 مرکز پخش کتاب البرز صلاحی

  •  
    Address:
    Your short address...
  •  
    Phone:
    Phone number...
  •  
    Mobile:
    Cellphone number...
  •  
    Fax:
    Fax number...
  •  
    Email:
    Email address...
  • Contact Page

 مرکز پخش کتاب البرز صلاحی

QR-Code dieser Seite

All rights reserved.

?
Top
Btm