Your short address
02100000000
09120000000

 کتاب و کتابخانه در ایران باستانی

کتاب از دیرینه زمان در تمام تمدن ها نقش بسزایی داشته و دارد ما در این مقاله به موضوع کتاب و کتابخانه در ایران باستان می پردازیم:

ابومعشر (بلخی) منجم می گوید:

پادشاهان ایران بی‌اندازه به حفظ و نگاهداری دانش بشری توجه و علاقه مبذول می‌داشتند و به همین منظور برای نگاهداری آنها از حوادث و آفات سماوی و ارضی اوراقی برگزیدند که در برابر گذشت زمان ایستادگی می‌کرد از عفونت و پوسیدگی مصون می‌ماند. این اوراق پوست درخت خدنگ بود آن را توز می‌نامیدند.

مردم کشور هندوستان و چین و همچنین دیگر کشورها مجاور ایران زمین از ایشان در این کار پیرو کردند و توز را برای نوشتن برگزیدند، پوست خدنگ نرم و انعطاف‌پذیر بوده ضمنا محکم  است و می‌تواند سالیان دراز پایدار بماند و از همین رهگذر است که آن را در وتر کمان هم بکار می‌برند.

پادشاهان پس از اینکه دانش گوناگون را بر روی پوست توز نوشتند، پی جوی آن شدند که در روی زمین شهر و مکانی بیابند که خاک آن به زود فاسد نشود و زلزله‌خیز نباشد و از خسوف برکنار بماند، پس از جستجو فراوان سرانجام در زیر آسمان شهری که واجد این خصوصیات بود یافتند آن شهر اصفهان بود، بخشی بهتر و پسندیده‌تر از بخش جی برای تأمین این منظور بنظر نیامد.

از نوشته‌های ابومعشر بلخی و ابن ندیم و حمزه اصفهانی می‌توانیم نتیجه‌ بگیریم که:

درون دوران هخامنشیان و قبل از ایشان در ایران کتابخانه‌ها به منظور حفظ افکار و اندیشه دانشمندان وجود داشته و این کتابخانه در اختیار بخردان و دانایان و دانش‌پژوهان قرار می‌گرفته است.

با بدست آمدن لوح‌ گلی در کاخ‌آپادانا که نشانه‌ایست از کتابخانه شاهنشاه هخامنشی و توجه به مطالب که مورخان درباره ترجمه آثار ایرانی وسیله اسکندر مقدونی  و نقل آنها به کتابخانه‌ها اسکندریه نوشته‌اند همه موید اینست که در زمان هخامنشیان در ایران کتابخانه‌ بزرگ وجود داشته است.

برای چاپ کتاب در کرج و برپایی نمایشگاه کتاب در کرج با ما مرکز پخش کتاب صلاحی در تماس باشید.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
0 Characters
Attachments (0 / 1)
Share Your Location
Type the text presented in the image below

No items in cart

Today 38

Yesterday 1304

Week 1999

Month 3341

All 1418970

?

 مرکز پخش کتاب البرز صلاحی

  •  
    Address:
    Your short address...
  •  
    Phone:
    Phone number...
  •  
    Mobile:
    Cellphone number...
  •  
    Fax:
    Fax number...
  •  
    Email:
    Email address...
  • Contact Page

 مرکز پخش کتاب البرز صلاحی

QR-Code dieser Seite

All rights reserved.

?
Top
Btm