ترفند های کتابخوانی برای کودکان

کتاب هیچ گاه جذابیتی در حد موبایل و تبلت های امروزی برای کودکان نداشته است اما ما با انجام روش هایی می توانیم کتاب ها را در این رقابت نا برابر یاری کنیم .

نکته اول :کتاب‌هایی بخوانید که عکس‌ زیبایی داشته باشند

 


بدترین کتاب برای کودکانِ زیر پنج سال، آن هستند که عکس‌های ساده و متن کوتاهی دارند. اگر این کتاب‌ها را با کتاب‌های مصور مقایسه کنید، می‌فهمید که کتاب‌هایی که تصویر ساده دارند، آن‌قدرها سر صحبت را باز نمی‌کنند.

 

نکته دوم: درمورد تصاویر سؤال بپرسید

موریسون می‌گوید کودکان در دوره‌ ۱۶ تا ۲۴ماهگی، بیشتر از هر زمان دیگری در زندگی‌شان، به‌طور روزانه کلمات را می‌آموزند. اولین و آسان‌ترین کلمات که کودک یاد می‌گیرد، از طریق نشان‌دادن تصاویر کتاب است: کلماتی مثل «سگ» و «درخت». اگر تصویر یک سگ را می‌بینید، از کوچولوی خود بپرسید «سگ رو می‌بینی؟» یا «سگه چه رنگیه؟» این دانش اولیه‌ لغات به کودکان کمک می‌کند سریع‌تر کلمات دیگر را یاد بگیرند.

 

نکته سوم: او را در آغوش بگیرید

به کودک کمک می‌کند احساس راحت و نزدیکی و همچنین لذت کتاب‌خواندن را یکجا درک کند. درنهایت [معلمان] می‌توانند سر کلاس، کتاب‌ها را راحت‌تر بلندبلند بخوانند. موریسون می‌گوید این کار الان دیگر برای هر کودک پیش‌دبستانی  لازم شده است.

 

 مرکز پخش کتاب البرز صلاحی

نکته چهارم: درمورد نکات واضح حرف بزنید

به چیزهایی اشاره کنید که برای شما که بزرگ‌سال هستید، واضح به‌نظر می‌رسند، مثلا اسم نویسنده را به او بگویید و بپرسید که نویسنده چه کار می‌کند. به کودک نشان دهید چطور کتاب را نگه دارد.

 

نکته پنجم: سعی کنید داستان را به زندگی واقعی مربوط کنید

اگر داستان که می‌خوانید، درمورد دختری است که به سوپرمارکت رفته، در مورد وقتی حرف بزنید که شما با هم به سوپرمارکت رفته بودید. از کودکان ۳ سال به بالا سؤالات پایان‌باز بپرسید  تا بحثی درمورد داستان‌گویی بین‌تان آغاز شود.

 

نکته ششم: از خواندن برای حرف‌زدن با کودک استفاده کنید

واقعا مهم نیست کتاب را تمام کنید؛ آنچه مهم است ، حرف‌هایی است که هنگام کتاب‌خواندن با فرزندتان می‌زنید. اگر والدین با اشتیاق به همه‌ سؤالات پاسخ دهند، حتی اگر سؤالات کودک تمامی نداشته باشند، نوعی بده‌بستان کلام بین آنها برقرار می‌شود که مهارت‌های شناختی و اجتماعی او در دنیای واقعی را بهبود می‌دهد.

 

نکته هفتم : صدا عجیب‌‌وغریب و ادای شخصیت‌ها را دربیاورید

بوم! ما! بنگ! این صداها ممکن است خجالت‌آور  باشند، ولی بچه باید آنها را بشنود. تازه خوشش هم می‌آید که شخصیت بامزه‌ شما را ببیند. موریسون می‌گوید انواع صداها و اداهایی که درمی‌آورید، یکی از مهارت‌ سوادآموزی ابتدایی است که درنهایت به آنها کمک می‌کند صداها و واحدهای کلامیِ سازنده‌ی کلمات را تشخیص دهند. تشخیص‌دادن و شنیدن این واحدها صدایی به کودک کمک می‌کند بتواند کلمات کامل را ادا کند.

 

این ها نیز کمی به شما برای پرورش کودکانی فعال از نظر ذهنی کمک می کند کودکان در سن کم بسیاری از ساختار های زندگی را می آموزند ، اما ما برای خرید کتاب در کرج با بهترین عناوین کتاب کودک همراه شما خواهیم بود و در مدارس کودکان شما نیز با برپایی نمایشگاه کتاب در کرج سعی در ترویج فرهنگ کتاب خوانی به کودکان شهرمان داریم با ما در ارتباط باشید . مرکز پخش کتاب صلاحی

نظرات (0)

هنوز هیچ نظری ارسال نشده است.

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان. ثبت نام یا ورود به حساب کاربری.
0 حرف
پیوست ها (0 / 1)
موقعیت خود را به اشتراک بگذارید.
عبارت تصویر را کنید. واضح نیست؟

 مرکز پخش کتاب البرز صلاحی

  • logo-1.png
  • sorosh1.jpg
  • kanon-parvaresh1.jpg
  • seda1.jpg
  • cropped-sts.png
  • 1.jpg
  •  
    نشانی:
    کرج،خیابان ذوب آهن ، روبه روی مصلی ، خیابان کشاورز
  •  
    تلفن:
    026-32234730
  •  
    موبایل:
    09126603106
  •  
    موبایل:
    09384898904
  •  
    ایمیل:
  •  
    ایمیل:

 مرکز پخش کتاب البرز صلاحی

QR-Code dieser Seite

امروز 34

دیروز 280

هفته 369

ماه 1711

کل 1354340

طراحی سایت و پشتیبانی  تجارت الکترونیک آرمان وب نوین

کلیه حقوق این سایت محفوظ است.

?
بالا
پایین