شاید بار ها به ذهن همه ما برخورد باشد که وقت نوشتن رسیده است اما راه برای نوشتن کتاب نیز هموار است در این سری مقالات به همراه شما قدم به قدم به سمت نویسندگی کتاب خواهیم رفت همراه باشید:
روش اول :
گام اول: یک دفتر یادداشت بخرید
یک دفتر یادداشت با جلد چرم یا ورق مقوایی، مسلما محکم و بادوام است و جا و وزن قابلتوجهی از کولهپشتی یا کیف شما را هم به خود اختصاص میدهد، در حالی که یک دفتر یادداشت فنری شاید آنقدر محکم نباشد، باز نگه داشتن آن آسان است، از همه مهمتر، اگر نوشتهها به نظرتان بد بیاید، کندن یک برگ از دفتر یادداشت فنری کار راحتی است!
بهتر است به جای کاغذ خطدار از کاغذ شطرنجی استفاده کنید، چون ممکن است حین فکر کردن به موضوع، طرح و نقشهایی به ذهنتان برسد که مایل باشید آنها را به داستان بیافزایید. همچنین، کاغذ شطرنج ابزار مفیدی برای فاصلهگذاری میان پاراگرافها و ترسیم خطوط کلی است.
گام دوم: استارت فکر کردن را بزنید
حال که دفتر و قلم در دست شما است، وقت آن است که شاخ غولِ نوشتن را بشکنید. چند صفحه نخست را به نوشتن ایده داستان، اختصاص دهید. وقتی حس کردید ایدههای کافی را نوشتهاید، آنها را دو بار مرور کنید. سپس، ایدهها را با چند نفر در میان بگذارید و از نظرات آنها مطلع شوید.
گام سوم: شرح مختصر داستان را بنویسید
نکات مهم درباره شخصیت داستان، مکانها و به طور خلاصه، تمام جزئیات کوچکی که یک داستان طولانی را شکل میدهد، بنویسید. نوشتن شرح مختصر، مزایای بسیاری دارد، از جمله:
هنگام شرح مختصر بخش مختلف داستان، ممکن است ایدههای جدیدی به ذهنتان برسد (آنها را بنویسید!).
چیزی از شرح مختصر داستان به هدر نمیرود. برای نمونه، شاید حتی شخصیت هایی را توصیف کنید که هرگز در داستان حضور مستقیم ندارد، اما شخصیتهای دیگر داستان را تحت تأثیر قرار میدهد.
گام پنجم: رئوس مطالب را تهیه کنید
به تعریف آرک یا قوس داستانی کمک میکند. آرک داستان شامل اجزائی میشود نظیر: مقدمه، طرح داستان (یا پیرنگ)، شخصیتها، پرداخت صحنههای منتهی به کشمکشهای بزرگ یا نقطه اوج داستان، نتیجهی نهایی و پایان داستان.
معرفی داستان بسته به اینکه شما چه کسی هستید، میتواند سختترین بخش باشد. بهترین کار این است که تا جای ممکن، این کار را به اختصار انجام دهید.
شخصیتهای داستان را پرداخت کنید. با شخصیتها که در مقدمه معرفی کردهاید، شروع کنید.
در فرایند پرداخت شخصیت، احتمالا سوالات را از خودتان میپرسید که همان سوالات را خواننده به زودی از خود میپرسد: «بعد چه اتفاقی میافتد؟» از این سوالات برای پیشبرد داستان استفاده کنید.
گام ششم: بیرحمانه ویرایش کنید
اگر طرح داستان به جایی نمیرسد و کاری هم از دست شما برنمیآید، به آخرین جای داستان برگردید که به نظر میرسید و از آنجا برای ادامهی داستان، به ایدههای جدید فکر کنید. ضرورت ندارد برای پیشبرد داستان، دقیقا به هر آنچه از پیش در خلاصه داستان گفتهاید، عمل کنید. گاهی اوقات، برای ادامهی داستان به ایده جدید نیاز پیدا میکنید. هر جای این فرایند که باشید، قریحه نویسندگی شما را به هر جا که بخواهد میبرد. پس آن را دنبال کنید، چون این کار، بخشی از لذت نوشتن است.
و در پایان با مجموعه برای چاپ کتاب همکاری کنید در این مرحله اگر در شهر زیبای کرج ساکن هستید می توانید برای چاپ کتاب در کرج روی ما مرکز پخش کتاب صلاحی حساب کنید .
نظرات (0)