کتاب در تمام تمدن ها نقش بسزایی داشته است و کتابخانه نیز از ملزومات هر حکومتی بوده و هست این فقط یک مجموعه کاغذی نیست یک میراث بزرگ و ارزشمند است.
بیشتر آثار و مدارک مکتوب شناخته شده در مصر باستان در قالب کتیبهها، نقاشیها، یا نقوش برجسته دیوار مقبره و ستونهای پرستشگاه ثبت شده بودند. دستهای که قابل انتقال بودند در بدو امر روی طومار پاپیروس یا چرم ثبت شدند اما بایگانی در مقبرهها و معابد نگهداری میشدند. شیوه مهم و اصلی تولید این نوشتهها در هزاره سوم پیش از میلاد، در دوران سلطنت ، شکل گرفت. این نوشتهها شاید از نوع نوشتهها بودند که نفرهوتپ از آنها یاد میکند. نفرهوتپ در کتیبه که بر روی ستون سنگی از وی باقی مانده است، اعلام میدارد پیش از اعزام نمایندگان و کارگزاران نیل علیا، برای ساخت معبد در تبس، به نوشتههای کهن در معبد آتوم، در هلیو پولیس، رجوع کرده است.
استفاده از پاپیروس ممکن است در دوران سلطنت کهن آغاز شده باشد، اما بهخاطر آسیب این ماده، چیزی از آن که مربوط به دوره قدیمتر از قرن سوم پیش از میلاد باشد، باقی نمانده و تعداد اندک که اصالت آنها قطعی است شناسایی شدهاند. ارنست سی. ریچارد سون گمان میکرد، ۲۱ کتابخانه را از روی کتاب مردگان، شناسایی کرده است، اما کارل فون فوگلسانگ پس از بررسی آثار اصیل به این نتیجه رسیدند که ریچاردسون واژه کلیدی را یا بد فهمیده یا به غلط ترجمه کرده است. در حقیقت آرشیوها وجود داشته است، اما کتابخانهای که متعلق به دوران قبل از بطلمیوسیان باشد، شناخته شده نبود. موگنس وایت میر در لیبری مطرح کرده است: “مواد آرشیو برحسب ماهیت و بهترتیب زمان ذخیره میشدند، مواد کتابخانهای را در مجموعه موضوع گرد میآوردند که دارای صفحات پایانی بودند و بر آنها مقرراتی شبیه به مقررات کتابخانه نوشته شده بود. برای این کتابها فهرست جداگانه تهیه شده بود”.
بدون شک در سالیان سال و برای آیندگان ما نیز می توانیم روی کتاب ها حساب باز کنیم که شاید اسمی از افراد بزرگ زمان ما نیز در آینده برده شود پس اگر قصد چاپ کتاب در کرج و یا پخش کتاب در کرج را دارید با ما در ارتباط باشید، ما در مرکز پخش کتاب صلاحی همراه شما خواهیم بود.
نظرات (0)